Pynta med granris

Att pynta med granris, det har man gjort länge. Det allra vanligaste är att man använder sig av det på olika sätt runt julen, men det är minst lika fint även andra tider på året. Det går att pynta på en massa sätt med just granris. Du kan ha granris i kruka ute, göra girlanger och kransar av det, eller göra fina dukningar med hjälp av det. Du kan även satsa på att göra fina hängande grandekorationer. 

Granris i krukor och vaser

En fin dekoration att ha på din yttertrappa, det är granris i kruka ute. Du kan även ta fram fina glasburkar eller vaser och sätta i granris att ha inomhus. Fyll på med vattens så håller de längre och de kommer även att dofta gott. Sedan kan du dekorera kvistarna med om du vill.

Girlanger och kransar

Något som är ganska så enkelt att göra med lite granris och lite ståltråd, det är kransar samt långa girlanger. Du kan göra flera av dem så att du kan hänga dem ute på dörren, eller ha den i fönstret. Dina kransar kan du även göra fina med band, kottar och ljusslingor. Använd dig då av batteridrivna ljusslingor, så slipper du en massa sladdar. 

Duka fint med granris

Om du vill göra en extra din dukning, så är det smart att använda dig av granris. Du kan till exempel ta glas, ställa dem upp och ner på bordet och ha en grankvist under varje. Du kan även göra vackra prydnader genom att ställa ut höga glas eller glasflaskor i rad med en liten grankvist i varje.

Ett annat sätt att använda granris på, det är att göra en snygg mittdekoration på bordet. Det är bara att placera ut granriset mitt på ditt bord och sedan dekorera det med ljusslinga, röda äpplen och annat vackert. Du kan även dekorera alla placeringskort med lite grönt.

Hängande grandekorationer

Dels kan du göra de stora traditionella granbollarna som är populärt, dels kan du satsa på att göra mindre dekorationer. Du kan som ett exempel ta fyra små kvistar som du knyter ihop till ett kors, så att det blir en fin granstjärna. Häng upp dem med dina band.

Ett annat tips är du tar ett knippe granris och knyter samman det med ett dekorativt band. Häng sedan detta upp och ner på dörren.

Dekorera trappan med granris

Det är inte fel att dekorera utomhus och du kan då bland annat ha granris i kruka ute, som vi tidigare nämnt. Du kan till exempel ställa fram stora krukor med granris samt sätta i ljusslingor. 

Det går även att använda granriset på flera andra sätt. Har du en lykta på trappan, så lägg granris under den. Det gör att du får ett vackert blickfång. 

Det är även vackert att lägga granris framför trappan, då det ger ett inbjudande intryck.

Utöver granris i kruka ute, så kan du ha andra fina gröna växter som ett komplement. Det finns fina vintergröna växter som passar bra att ha ute.