Testa emo sminkning

Något som både tjejer och killar kan göra, det är att testa en emo sminkning. En emo sminkning är en typ av sminkning som passar dig som gillar stilen. Just emo, är en musikgenre, som sedan utvecklats till en egen stil kan man säga. Det med kläder, smink och attityder.

Så gör du en emo sminkning

Det finns smarta tips enbart för tjejer och enbart för killar, men vi väljer här att beskriva en emo sminkning som passar båda könen.

Börja med att använda en lätt flytande foundation. Applicera detta med en foundationborste. Se till att den inte är ljusare än en till två nyanser av din naturliga hudton. 

Ta sedan en svart eller brun eyeliner på din franslinje, helst en vattenfast sådan. Du kan även ta din eyeliner och blenda ut den, så att det blir en rökig effekt. Använd en svart eller brun eyeliner på din franslinje. Vattentät rekommenderas. Ta sedan en flytande kajal för att definiera eyelinerns utseende och för att få till en cat eye-look.

För ögonlocken kan du ta en svart, marinblå eller röd ögonskugga. Det som är nyckeln till Emo-stilen, det är smokey eye effekten. Ta sedan en ljusare, matt nyans på ögonlocket.

Applicera svart eyeliner på den yttre 1/3 av ögat och en liten bit in i ditt veck. Kom ihåg att du vill att den ska se mjuk ut. Applicera skuggan på den nedre fransraden med.

Applicera sedan en svart mascara. Vissa gillar att böja upp ögonfransarna först för en feminin look och för att framhäva ögonen. Sätt på ett tjockare lager på de övre fransarna och ett tunnare lager på de nedre fransarna. För en ännu mer extrem look, använd lösögonfransar.

Använd läppglans eller lätt läppstift. Välj en naturlig nyans som inte tar blicken från dina ögon. Undvik svart läppstift, mörkröd eller ljusa färger. Använd inte en läppliner eftersom den drar till sig uppmärksamhet från din noggrant gjorda ögonmakeup.

Emo sminkning tenderar att ha fokus på dina ögon och området runt dem. Det går att kolla flera bra tutorials på nätet för att få fler bra tips kring hur du kan sminka dig.

Komplettera din emo sminkning med ett snyggt emo hår

Om du vill ha en komplett stil så ska du definitiv även satsa på att göra ett snyggt emo hår. Ofta handlar det om en mängd olika förger, gärna rosa, grönt, lila och så vidare. Sedan finns det även lijte olika klippningar du kan välja att göra. En del väljer även att göra spikes med mera. På nätet finns det en massa bra tips kring detta!

Satsa på snygga kläder för att sätta emo stilen

Du bör även satsa på att ha rätt sorts kläder, så att du kan sätta hela emo stilen. Det tillsammans med din emo sminkning och ditt emo hår gör helheten. Satsa på svart som basfärg i dina kläder, som du sedan kombinerar. Så som svart-rött, svart-grönt eller svart-rosa. Det finns hur mycket bra tips och inspiration som helst på nätet med detta med!